Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lavīna
Publicēts 19. maijā, 2008.
Globālajos mēdiju tīmekļos ir parādījusies sensacionāla ziņa – šā gada 10. maijā Dienvidkorejas zinātnieki nāca klajā ar paziņojumu, ka frančiem piemīt gurmāna gēns, kuru nosauca „Lapin à la moutarde”.

Pasaulē jau izsenis ir pastāvējis uzskats, ka franču tauta ir meistarīgāki ēdienu gatavotāji un ar īpašu, citām tautām neraksturīgu, garšas izjūtu. Šos uzskatus pēc ilgiem pētījumiem, beidzot ir iespējams pamatot arī zinātniski, par ko ir parūpējušies Dienvidkorejas zinātnieku grupa, kas cītīgi ir strādājusi pie šī jautājuma jau pēdējos 25 gadus.    

Lielajā genoma jūklī atrastais gēns, kas rūpējas par cilvēka spēju atšķirt garšas, frančiem ir ļoti izteikts. Kā par piemēru Dienvidkorejiešu grupas vadošais zinātnieks, Cjaņ Hamun, minēja salīdzinājumu – „ja vidējam pasaules iedzīvotājam šī gēna struktūra izskatās kā nokaltis zars kārkla krūmā, tad frančiem šis gēns ir kā viss Buloņas mežs kopā un arī tā nav galējā atbilde, jo šī sazarojuma struktūrai nav iespējams izsekot.

Par šāda pētījuma rezultātiem lielu pateicību Dienvidkorejas zinātniekiem izteica Francijas prezidents Nokolā Sarkozī, uzsverot, ka tagad UNESKO nebūs reāla iemesla atteikt iekļaut „franču virtuvi” īpaši saudzējamo kultūras vērtību sarakstā, jo tādā veidā sarakstā tiek iekļauta arī pati franču tauta ar savu unikālo gēnu, kā vienīgā šīs vērtības glabātāja.

 

 Viss jau būtu skaisti un iespējams tā arī paliktu nepamanīts plašajai pasaulei, ja vien lielus iebildumus nesāktu celt ķīnieši. Kā zināms ķīniešu virtuve tiek uzskatīta kā otra (aiz franču) garšīgāko ēdienu producēšanā. Par otrās vietas piešķiršanu gan jāpateicas tikai un vienīgi Rietumu pasaulei, tāpēc arī ķīnieši protestē pret šādiem Dienvidkorejiešu rezultātiem. Ķīnas varas iestādes uzskata, ka zinātnieki nav pietiekami pētījuši viņu gēnus un ir stingri pārliecināti, ka viņu Lapin à la moutarde gēna sazarojums, kā minimums, ir līdzīgs Putina jaunās mīļotās sievietes (pieckārtējās pasaules čempiones brīvajā cīņā) Veras-Tatjanas dzīslotajām kājām! Tas nozīmē, ka runa ir par daudz, daudz apjomīgāku un neatšķetināmāku tīklojumu. Tāpēc jau tagad uz D-Koreju tiek nosūti 6000 ķīniešu, lielākoties no nabadzīgām ģimenēm, lai ar viņiem tiktu veikti nepieciešamie eksperimenti. Uz labu laimi izvēlētajām „laboratorijas žurkām” tika piešķirta vienvirziena biļete un solījumi no Ķīnas sociālo jautājumu ministra nosūtīt vēl, ja vien tas ir nepieciešams.  

 

Ķīna satraukums, protams, ir ļoti pamatots, jo pasaulē, kur ikkatra nācija mēģina kļūt par „Miss Universe”, Ķīna nekādi negrib iepalikt. Bet šis gadījums ir īpašs, jo pēc viņu uzskatiem tiek klaji melots. Un katrai sevis cienošai nācijai nav nekas svarīgāks kā izgaismot melus.

Diemžēl ar šo paziņojumu vēl nekas nebeidzas. Jo kāds no angliski lasošajiem kremļa klerkiem, pamanījis Ķīnas varas iestāžu publisko paziņojumu, sacēla kājās vai visu valsti. Pa Kremļa gaiteņiem klīstošais YouTube materiāls ar Ķīnas sociālo lietu ministra runu, ātri vien tika uztverts personīgi. Jo īpaši pie sirds negāja ministra noskaldītā rindiņa par Veras-Tatjanas kājām. Vēl jo vairāk, teksts tika pateikt Ķīnas valdības pārstāvim neganti svīstot un ar jūtamām noguruma pazīmēm balsī, kuru pavadīja sistemātiska gārgšana, kādu var izraisīt tikai nelāgas paģiras (var tikai piebilst, ka kremļa cilvēki šādus novērojumus izsaka ar simtprocentīgu precizitāti). Šī paziņojuma aizvainojošais raksturs kalpoja par pietiekamu iemeslu, lai Krievijas armija atkāptos no Gruzijas robežas un, pa ceļam šķērsojot Čečeniju un tur iztīrot vecos patronu krājumus, tālāk dotos uz Ķīnas robežas pusi. Garajā ceļā krievu zaldāti no Samaras apkārtnē noķerta mustanga uztaisīja milzīgu pirkstu, kuru kratot kā nepaklausīgiem bērniem turpināja doties... uz Turkmenistānas pusi.

Turkmenistānas iedzīvotāji, par šādu notikumu pagriezienu laidās letarģiskās skumjās, kuras tik tikko beigušās pēc dižā Turkmenbaši nāves, jau atkal pieņēmās spēkā. Pasaule kārtējo reizi pārliecinājās par Krievijas neprognozējamību un sāka veidot dažādas sazvērestības teorijas, kur visticamākā no tām bija, par it kā Karakuma tuksnesī esošā alķīmiķu ciematiņa meklējumiem. Bet neviens nevarēja iedomāties, ka garā ceļa nogarlaikotie zaldāti, būs tā sadzērušies pēc izpriecām ar mustangu, ka vienkārši sajauks debespuses.

Pasaules notikumu kopaina nebūtu pilnīga, ja šajos notikumos neiesaistītos Amerikas Savienotās Valstis (ASV). Pēc pēdējo pētījumu aplēsēm prezidents Bušs, ir viens no neticīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Šis jaunākais pētījums, ko ir veikuši neatkarīgi eksperti no Venecuēlas, ir lielā pretrunā ar Paša Buša rīcību, kad viņš visas savus lēmumus pavada, balsta, vai noraksta uz „Dieva dēļ” vai, retāk, „Dieva vārdā” (tā uzsverot savu reliģisko background). Izņēmuma gadījumos viņš ovālajā kabinetā kādai sekretārei uzkliedz – „Demokrātijas vārdā”, bet šī jēdziena skaidrojums ir tik miglains un viņa lietojums notiek tik neadekvātos brīžos, ka nav ņemas par pilnu.

Buškungs, protams, nenotic tam, ka Krievijas armija dodas meklēt alķīmiķu ciematu. Viņš ir stingri pārliecināts, ka šis pēkšņais pagrieziens ir kāds īpaši pārdomāts un kādas neģēlības motivēts solis no Viskrievijas armijas virspavēlniecības puses. Un, lai lieki nezaudētu laiku, gaidot notikumu tālāku atrisinājumu, ASV sūta uz Eirāzijas kontinentu savu jaunāko kara mašīnu.

Tas ir vairākus simtus metru augsts robots. Pēc ģīmja un līdzības veidots vidusmēra amerikānim. Viņa solis ir neskaitāmi kilometri plats. Viņa roku vietā ir nāvējoši plazmas ieroči. Viņa krūšu kabatā ir cigārs. Viņa pierē gail krusts, kas viņam piešķir lielā soģa un taisnības cīnītāja, vienīgā un īstā statusu.

Robotu nosēdināja Čehijā. Ar pirmo soli viņš bija Polijā(uztaisīja lempīgu pirueti), ar otro soli, Bulgārijā. Ceturtais solis aizķērās aiz Eiropas ģeogrāfiskās robežas un viņš gāzās... kritiena rezultātā ar savu milzīgo pieri saplacinādams naftas vadu, kas piegādā dzīvības eliksīru uz Baltijas valstīm.

Šis negadījums, ko izraisīja viens robota nepārdomātais solis, Baltijas valstīm atkal ļāva apvienoties vienā kopējā, sinhronā vaidā, kas bija tik kluss un tik ļoti atgādināja gāzes noplūdi, ka neizraisīja nekādu tālāku reakciju. Visa pasaule tiem uzgavilēja!!! Jo LAVĪNA bija apturēta!!

 

Raksts tapis pateicoties sadarbībai ar ziņu aģentūrām un tam, ka es nedraudzējos ar savām smadzenēm.  

 

Ir jāturpina sekot tālākiem notikumiem. Ir jālasa ziņas. Saspīlējums var atjaunoties ik brīdi. Ticu, ka ir tādi cilvēki, kas zina, kuri svārsti ir jākustina, lai tas domino sāk gāzties! Ir jātic, ka pasaule ir traka!

 

Pēdējā no ziņām kas man ir pienākusi – „Nikolā nevar vien pateikties D-Korejas atklājumiem. Un ģenētikas revolucionārajam uzvaras gājienam. Tādēļ, uz doto brīdi Francija ir uzbūvējusi ap 300.000 zinātnes ciematu un sniegusi patvērumu jau 6 milj. Dienvidkorejiešu, kas... .” Elektrības beigas/citāta beigas.


Komentāri (2)
SkaKri: Jā, jā, jā!!
19/05/2008 00:51
trakulis: tas, ka trakums paar pasauli valda bija skaidrs, bet ka viss aizgaajis tik taalu...
ceru, ka tavas reportaazas vienreiz par visaam reizeem pal;iidzees visu salikt pa vietaam!!
19/05/2008 11:23
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: